Zapri
Iskanje

Björn Natthiko Lindeblad: Morda se motim: modrosti gozdnega meniha

Objava: 14. 12. 2022 / 13:58
Björn Natthiko Lindeblad: Morda se motim: modrosti gozdnega meniha

V teh dneh je na naše police prišla knjiga MORDA SE MOTIM – zbirka razmišljanj slavnega švedskega motivacijskega govorca, učitelja meditacije in nekdanjega gozdnega meniha Björna Natthika Lindeblada.

Björn je gozdni menih postal v svojih dvajsetih – kljub pomembnemu položaju direktorja v enem od znanih podjetij se je odločil urbani svet zamejati za prostor sredi divje narave. Odrekel se je vsem finančnim stvarem in odšel na Tajsko … Ko se je po 17 letih vrnil, je zbolel za neozdravljivo boleznijo. Vendar ga vera v življenje ni zapustila. Napisal je to neverjetno odo, ki slavi njegovo življenje in zanimivo popotovanje od pekla do raja.

Preberite tudi

Kakšno neverjetno presenečenje
Kakšno neverjetno presenečenje

Kakšno neverjetno presenečenje

Na sončni petek je nekdo potrkal na vrata naših pisarn - in to ni bil nihče drug kot italijanski pisec uspešnic Matteo Strukul, ki ga je zaneslo na obisk v Ljubljano. Veliki mojster zgodovinske kriminalke se je sprehodil po Ljubljani in kdo ve, morda bo njegove junake kmalu pot zanesla tudi v baročno Ljubljano. V slovenščini pa lahko že zdaj prebiramo Beneško pokopališče in uzremo Serenissimo leta 1725 skozi perspektivo slikarja Canaletta, ki ob Strukulovi literarni pomoči postane raziskovalec zarot, ki pretresajo lepo, a razrvano mesto. Mosjtrski preplet zgodovine, umetnosti in detektivke.

Nobelov nagrajenec: Jon Fosse
Nobelov nagrajenec: Jon Fosse

Nobelov nagrajenec: Jon Fosse

V teh dneh smo izvedeli, da je letošnji Nobelov nagrajenec za književnost norveški pesnik, pisatelj in dramatik Jon Fosse, mi smo pa tako brali o njegovi poeziji in dopisovanju z njim v knjigi Erlinga Kaggeja, Tišina v času hrupa.

Nazaj na vrh