Zapri
Iskanje

Zakaj moraš poznati japonski varčevalni plan?

Objava: 20. 10. 2022 / 16:50
Zakaj moraš poznati japonski varčevalni plan?

Zakaj moraš poznati japonski varčevalni plan?

Kakebo v japonščini pomeni domača poslovna knjiga, a je veliko več kot to – je premišljen varčevalni dnevnik, ki bo uredil finance tudi največjemu zapravljivcu ali zapravljivki.

Japonska umetnost premišljenega trošenja, ki se je razvila pred stoletjem, je obnorela svet. Zakaj? Ker Japonci ničesar ne prepuščajo naključju. So natančni, vestni in načelni – to so idealne lastnosti, ki prinašajo uspeh na finančnem področju. Četudi morda ne spadate med najbolj marljive, bo varčevalni dnevnik poskrbel za smotrno načrtovanje porabe denarja in posledično poln šparovček ob koncu meseca.

V sodobnem času vse več plačil opravimo z bančnimi karticami, a pri tovrstnem plačevanju žal nimamo pravega nadzora nad trošenjem. Tako ob koncu meseca nimamo občutka, koliko smo res zapravili. Resda obstajajo številne aplikacije, ki naj bi pomagale pri spremljanju porabe denarja, vendar ni razloga, da bi svoje odhodke beležili v nepreverjene spletne programe …

Domišljena in praktična finančna knjiga, ki jo lahko uporablja prav vsak, je varnejša in preprostejša izbira – tudi za tiste, ki sicer nimajo večjih težav pri ravnanju z denarjem. Če še nimate ideje za praznično darilo, je to zdaj idealna priložnost.

KAKEBO bo v vaš vsakdan vnesel mir in ravnotežje, pozitivno pa bo vplival tudi na druga področja vašega življenja. Bi radi zapravili manj? Zapisujte si več.

Oglejte si knjigo

Preberite tudi

Nazaj na vrh