Zapri
Iskanje

Dragi avtorji, drage avtorice!

Veseli bomo vaših zgodb, vendar pred pošiljanjem še enkrat preglejte našo spletno stran in se spoznajte z deli, ki jih objavljamo. Presodite, ali vaše besedilo res sodi v naš literarni program. Če ste prepričani, da zagotovo odseva vizijo založbe, nam ga lahko pošljete na [email protected] (za Založbo Vida) ali [email protected] (za Založbo Ocean).

Prosimo vas, da ob oddaji upoštevate nekaj navodil:

 1. Rokopise sprejemamo SAMO po e-mailu [email protected] (za Založbo Vida) ali [email protected] (za Založbo Ocean). Natisnjenih rokopisov ne pošiljajte po navadni pošti, saj jih ne vračamo.
 2. Rokopise pošljite v wordu, neoblikovane in po možnosti neilustrirane. Za prvo branje sprejmemo tudi rokopise v pdf-ju.
 3. Ob oddaji dela v e-mail dopišite:
  - kratko osebno predstavitev (s poudarkom na svojem dosedanjem delu),
  - kratko predstavitev dela, ki ga predlagate v izdajo.
 4. V poseben dokument (kateregakoli formata) lahko na kratko napišete tudi vaše predloge oblikovanja ali dodate osnovno vizualno predstavitev končnega izdelka. To bodo možne smernice za nadaljevanje, vseeno pa imejte v mislih, da sodelujemo z vrhunskimi oblikovalci, ki so strokovnjaki na svojem področju. Za vsako knjigo posebej izberemo primernega oblikovalca, za katerega verjamemo, da bo besedilo s svojim grafičnim izražanjem popeljal na nov nivo. Zaupajte v ta proces.
 5. Odgovor poskušamo poslati v najkrajšem možnem času, vseeno pa vas prosimo za razumevanje in strpnost. Za branje besedila in tehten razmislek o uvrstitvi v program zaradi povečanih delovnih obveznosti potrebujemo kar nekaj časa. O naši odločitvi vas obvestimo v vsakem primeru. Če po enem mesecu ni nobenega odgovora, nam pošljite ponovni opomnik. Uredništvo ob zavrnitvi ne pojasnjuje svojih odločitev. Nenaročenih besedil in drugih nenaročenih materialov ne vračamo. 
 6. Če se odločimo za izdajo, pomeni, da vaše delo ustreza rdeči niti našega literarnega programa. S potrditvenim e-mailom vam zaupamo, da bomo z vami dobro sodelovali. Obenem tudi od vas pričakujemo, da boste zaupali našim urednikom, lektorjem, ilustratorjem, oblikovalcem in drugim strokovnim sodelavcem. Predvsem pa, da boste zaupali našim izkušnjam in odločitvam pri oblikovanju in tisku.
 7. Bodite potrpežljivi – proces nastanka knjige lahko traja tudi več mesecev, včasih celo leto in več, če želimo izdati odlično knjigo z vsebino, ki se bo dotaknila bralcev.

Hvala za razumevanje! Se beremo!


Nazaj na vrh