Zapri
Iskanje

Barbara Oakley: Odprta glava za številke: kako blesteti pri matematiki in naravoslovju (tudi če si imel kdaj cvek)

Objava: 30. 11. 2022 / 14:30
Barbara Oakley: Odprta glava za številke: kako blesteti pri matematiki in naravoslovju (tudi če si imel kdaj cvek)

Na naše police je končno prispela knjiga za vse, ki sovražite matematiko. Ne skrbite, številke se vam bodo kmalu priljubile.

Dr. Barbara Oakley, ameriška znanstvenica, ki je v marcu gostovala tudi v Sloveniji, se je v začetku svoje karierne poti odločila za preobrat – tako je humanistka, ki ni nikoli blestela pri matematiki in naravoslovju, postala nagrajena doktorica znanosti. Njeno pot je začelo spremljati vedno več ljudi in jo spraševati po tem, kako je vse to dosegla. Odločila se je, da bo svoje nasvete, metode in miselne trike zbrala v knjigi Odprta glava za številke: kako blesteti pri matematiki in naravoslovju (tudi če si imel kdaj cvek). Zaradi preprostih razlag in povezovanja z življenjskimi situacijami je knjiga že nekaj mesecev na vrhu lestvic najboljših knjig za učenje.


Vidin namig: Odlična pomoč vsem dijakom in študentom ter dragoceno dopolnilo strokovnim delavcem.
Prvi korak k uspešnejši matematični in naravoslovni zgodbi je storila avtorica s to knjigo … za nadaljnje uresničevanje ciljev pa ste zdaj na vrsti vi!
Priročnik lahko kupite na naši spletni strani ali ga poiščete v knjigarnah po Sloveniji.


Vabljeni k branju!

Preberite tudi

Hiša Mandrova - dogodek v Muzeju Tomaža Godca
Hiša Mandrova - dogodek v Muzeju Tomaža Godca

Hiša Mandrova - dogodek v Muzeju Tomaža Godca

V Muzeju Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici so 30. septembra 2023, ob zaključku razstave o gradnji z lesom Les: lep, uporaben in trajen in v okviru Dnevov kulturne dedišcine pripravili praktično delavnico dela z lesom. Z Aljažem Celarcem (Hiša Mandrova) so se udeleženci naučili izdelati preprost leseni trinožnik. Vsa ta znanja so tudi natančno opisana v obsežni ilustrirani knjigi Aljaža Celarca in Eve Pavlič Seifert, Hiša Mandrova, življenje in delo z lesom. Razstava pa potuje naprej po Sloveniji in kmalu si jo bo moč ogledati v Ribnici.

Nazaj na vrh