Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Praznični recept za najboljše rjavčke iz TASTY: sladice

Če so ti všeč hitri in preprosti recepti spletnega kanala TASTY, je knjiga receptov TASTY: sladice tista, ki lahko poteši tudi največje sladkosnede! Osnovni recept je sila preprost: pripravi kuharske rokavice, segrej pečico in ustvari božanske in TASTY sladice!

Za posebne priložnosti se na meniju z razlogom pojavi kraljica – SLADICA! Če pa še nisi med sladkosnedni, boš zelo kmalu.

 

RECEPT ZA RJAVČKE

Sestavine:

280 g masla, plus nekaj za namastitev pekača

230 g jedilne ali črne čokolade (60–70 % kakava), grobo nasekljane

75 g nesladkanega kakava v prahu

1 žlica instant kave

200 g sladkorja

100 g temnega rjavega sladkorja

2 žlički soli

2 žlički vaniljevega ekstrakta

6 velikih jajc

140 g moke

 

 

Priprava:

1 Pečico ogrejemo na 180° C. Pekač velikosti 24 x 34 cm namastimo z maslom in obložimo s peki papirjem, ki ga na vseh straneh pustimo dodatna 21/2 cm, da gleda iz pekača.

2 V kovinski skledi združimo nasekljano čokolado, 25 g kakava v prahu in instant kavo.

3 Na srednji vročini v majhni kozici stopimo maslo. Vroče maslo takoj prelijemo čez čokoladno mešanico v kovinski skledi. 2 minuti pustimo sestavine pri miru, nato pa stepemo, da se čokolada popolnoma stopi in je masa gladka.

4 V veliki skledi združimo sladkor, rjavi sladkor, sol, vaniljo in jajca. Uporabimo ročni stepalnik. Sestavine pri najvišji hitrosti mešamo tako dolgo, da postane masa lahka in puhasta, približno 10 minut. Tekstura bo podobna zelo gosti masi za palačinke.

5 Med stalnim stepanjem jajčni zmesi dolijemo čokoladno maso. Mešamo tako dolgo, da se sestavine poenotijo. Zdaj v mešanico presejemo še preostali kakav v prahu in moko. S plastično lopatko oboje nežno primešamo.

6 Testo prelijemo na pripravljen pekač in ga poravnamo z lopatko. Pečemo tako dolgo, da se pecivo po vrhu rahlo napihne, okoli 20 minut. Pekač vzamemo iz pečice, ki jo pustimo prižgano in z njim enkrat ali dvakrat udarimo ob delovno površino, da rjavčki spustijo odvečen zrak.

7 Pekač ponovno postavimo v pečico in pečemo tako dolgo, da se lesene palčke, ki smo jo zapičili v sredino testa, oprimeta le še kakšna drobtinica ali dve, kar je še približno 20 minut. Sredica se nam bo sicer zdela še rahlo surova, a rjavčki se bodo med ohlajanjem še nekoliko spekli. Pekač položimo na rešetko in pustimo, da se pecivo v pekaču popolnoma ohladi, to bo trajalo približno 2 uri.

8 Rjavčke po dveh urah vzamemo iz pekača. Primemo kar za robove papirja, ki štrlijo iz pekača. Na deski pecivo razrežemo na 24 kosov. Rjavčke lahko v neprodušno zaprti posodi hranimo do enega tedna.

 

Poleg pregrešno dobrih rjavčkov te bo nova najljubša sladka kuharica razvajala z nežnimi matchinimi makroni, torto šahovnico, maslenimi rezinami z jajčnim likerjem in slastnimi cimetovimi piškoti.

Domiselnih hrustljavih, lepljivih, sadnih, veganskih in čokoladnih dobrot ne bo zmanjkalo. Če želiš pogostiti prijatelje na zelo hiter način, lahko začneš že danes.

Tasty: sladice lahko dobiš po sladki akcijski ceni 9,90 € še vse do 31. 12. 2021.

Napišite komentar / oceno.

041 371 777
edit@zalozbavida.si
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Ajda ustvarja in piše pod imenom @ajda_naklada.

Je specialna in rehabilitacijska pedagoginja. Zaradi narave svojega dela najraje predstavlja otroške knjige in dejavnosti po branju, ki so povezane z njimi.