Stéphane Garnier: Živeti po mačje

22,90

Avtor: Stéphane Garnier
Založnik: Vida
Prevod: Luka Novak
Datum izida: 14. 12. 2020
Integralna vezava
Format: 130 mm x 210 mm

Ali se mačke sekirajo zaradi službe? Ne. Ali mačke počnejo stvari, ki jih ne želijo? Zagotovo ne. Ali mačke hitijo ob vseh urah dneva, ko bi raje lizale tace in gledale skozi okno? No, lepo vas prosim.

Mački je vse jasno! Zakaj je ne bi posnemali? To spoznanje je spodbudilo francoskega avtorja Stéphana Garnierja, da je zasnoval navdihujoč priročnik za osebnostno rast.

Mačka je svobodna, mirna, radovedna, opazujoča, zaupljiva, trdoživa, previdna, elegantna, tiha, karizmatična, ponosna, neodvisna … Same zavidanja vredne lastnosti, po katerih se je smotrno zgledovati in jih prenesti v svoj vsakdan. Nič čudnega, da si vsi želijo biti bolj podobni mački!

Stéphane Garnier in njegov mačkon Ziggy vam bosta na zabaven in razumljiv način razložila, kako živeti bolje po mačjem vzoru. Postanite radovedni, najdite notranji mir, zahtevajte, kar vam pripada. Svobodno se gibajte, mislite in odločajte. Ne podlegajte pritiskom okolice in ohranite hrbtenico. V službi ali doma – mačka vam bo pokazala, kako se upreti stresu, ohraniti neodvisnost in izžarevati karizmo.

Živeti po mačje je humoren in pronicljiv priročnik, poln mačjih modrosti in uporabnih nasvetov, ki vam bo spremenil življenje.

INFORMACIJE

Avtor: Stéphane Garnier
Urednik: Valentina Smej Novak
Založba: Vida
ISBN: 978-961-94978-9-0
Jezik: slovenski
Število strani: 208
Datum izida: 14. 12. 2020
Prevod dela: Agir et penser comme un chat

Bralna pokušina

PREDGOVOR

Pride kakšen dan, ko nam ni do dela, ni nam do informacij, ni nam do tega, da bi si gnali k srcu katastrofe tega sveta, ni nam do skrbi za našo prihodnost … Ni nam do mnenja o najnovejših političnih ukrepih, ki nas jezijo, niti do tega, da bi se žrli zaradi svoje kariere, in tudi se nam ne da razmišljati o tem, ali bomo čez nekaj let deležni pokojnine …

Siti smo, da nas ves čas gnjavijo osebni problemi, ki so večinoma povezani s tegobami naših bližnjih, nočemo čutiti okoljske krivde, ko si natočimo polno kad, ali imeti slabe vesti zaradi svojih prehranskih navad …

Radi bi se samo odklopili, se za en dan odlepili od vsega tega, za en sam trenutek, ko bi lahko … zadihali.

Pogledam proti vratom in v tistem trenutku povsem tiho v delovno sobo smukne Ziggy, moj maček. Mežikaje me opazuje, skoči na delovno mizo in se uleže na tipkovnico.

Majhen obred, ki ga imava že leta, še od takrat, ko sem pisal še v zvezke in je nenehno grizljal pokrovček mojega pisala. Tale najina igra me zabava. Deluje, kot bi po eni strani na vsak način hotel, da pišem, po drugi pa mi na vse pretege preprečeval, da bi.

Doslej sem v njegovih mehkih tačkanjih in poskakovanju z mojih kolen na tipkovnico videl le simpatično muckanje in igrivost.

Mogoče pa mi vsa ta leta skuša povedati kaj drugega, recimo preprosto: „Hej, a ne bi za danes malo izpregel?“ Izpregel … Ta trenutek, ko mi s smrčkom drgne ob vrat, mi ni do … danes mi pač ni do tega, da bi razmišljal, ali bom lahko poravnal vse račune, niti o tem, kdaj bo naslednji borzni zlom …

Pa on, ga to kaj skrbi?

Mogoče je to skrivnost, ki mi jo skuša že tako dolgo posredovati: nauči se odklopiti, posveti se bistvenemu, razmišljaj o lastnem ugodju, bodi kot on … živi po mačje!

Očitno je namreč, da mačke živijo dosti bolje od nas! Zakaj si jih ne bi vzeli za zgled? In to sem tudi storil, ko sem se lotil razvozlavanja Ziggyjevega delovanja, njegovih stremljenj, načina življenja.

Vse je bilo pred menoj, ne da bi se tega vsa ta leta sploh zavedal.

Tako v našem osebnem kot poslovnem življenju se lahko od mačk ogromno naučimo!

V tej knjigi bi vam rad razkril nekaj njihovih preprostih načel, da bi se malo odmaknili od svojega vsakdana, odkrili ugodje in bi se vam na ustnice vrnil nasmeh.

V čem je torej njihova skrivnost? V čem naj se zgledujemo po njih?

Da bi na življenje pogledali z drugimi očmi, razmišljajte in delujte po mačje! In to kar z današnjim dnem.

Stéphane Garnier: Živeti po mačje