Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Toshikazu Kawaguchi: Preden se kava ohladi

Toshikazu Kawaguchi

PREDEN SE KAVA OHLADI

Če bi se lahko vrnili v preteklost, s kom bi se želeli srečati?

 

24,90 

Spoznamo štiri usode oseb, ki nas učijo odpuščanja in sprave ter vlivajo pogum in upanje na nadaljnji življenjski poti. Ali vsem osebam z nenavadnim dejanjem le uspe doseči to, zaradi česar so se podale na pričujočo pot? Roman je nastal na podlagi avtorjeve drame, ki je bila uprizorjena na 10. Suginami Drama Festival in nagrajena z glavno nagrado festivala. Postal je japonska uspešnica in je preveden v več svetovnih jezikov.

Helena Bučar (Mestna knjižnica Ljubljana, 30. 4. 2021)

Vsak junak zgodb, ki se odloči, da bi se vrnil nekam nazaj v svoj že preživeti čas, je oseba s svojimi hrepenenji in željami, ki si želi uravnati preteklost drugače, kot se je zgodila prvič, čeprav je za to le malo možnosti. Vznemirljiva knjiga o (ne)moči drugih priložnosti.

Samo Rugelj (Bukla 160)

Če že ne naslovnica, ki je res čudovita na pogled in otip (žametno mehke platnice, na katerih otipaš uro in kavno skodelico) in dejstvo, da je knjigo napisal japonski avtor (ki za rdečo nit v knjigi ni izbral zelenega čaja, temveč črno kavo), bi me k branju spodbudil napis na platnici: »Knjižni fenomen, ki nas opogumlja, da stvari storimo in izrečemo, preden bo prepozno.« To ni knjiga, ki bi jo prebrali na dušek. Je knjiga, ki od vas terja čas, osredotočenost in nekaj poguma.

Petra Arula (nepremagljiva.si, 18. 9. 2021)

Kava spodbuja in daje moč, celo njen vonj na nas vpliva poživljajoče. Njene dobre lastnosti so znane že stoletja, svojo pot pa je našla tudi v tiskano besedo. Japonski avtor Toshikazu Kawaguchi je njeno vlogo popeljal na novo raven. Posvetil ji je izjemno simboličen pomen v romanu Preden se kava ohladi, ki ga je priredil po istoimenski gledališki igri – brez kave namreč ne moreš potovati v času. Gre za zgoščen in pretresljiv pogled na različne družinske odnose, katerih rdeča nit je srečevanje v isti kavarni – tisti magični kavarni, ki že stoletja vabi na kavo na vogalu ene od tokijskih ulic.

M. K. (zaupokojence.si, 19. 7. 2021)

Opis

Na vogalu odmaknjene ulice v Tokiu stoji kavarna, ki ljudem vari kavo že stoletje. Vendar se v njej dogajajo bolj nenavadne stvari, kot je sprva videti …

Toshikazu Kawaguchi nas v romanu Preden se kava ohladi odpelje v kavarno Funiculi Funicula, kjer srečamo štiri osebe, ki si želijo potovati skozi čas. Vsaka ima svoja hrepenenja, za katera upajo, da se jim bodo izpolnila: želijo pozabiti pretekle argumente, najti smisel življenja ali še zadnjič videti svoje bližnje. Vendar obstaja eno pomembno pravilo, ki ga ne smejo prekršiti, če ne želijo tavati v večnosti: vrniti se morajo, preden se kava ohladi.

 

 

Dodatne informacije

Prevod dela: Sonja Benčina
Jezik: slovenski
Število strani: 280
ISBN: 978-961-95257-3-9
Format: 130 mm x 210 mm
Vezava: integralna
Leto izida: 2021

Bralna pokušina

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

041 371 777
edit@zalozbavida.si
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Ajda ustvarja in piše pod imenom @ajda_naklada.

Je specialna in rehabilitacijska pedagoginja. Zaradi narave svojega dela najraje predstavlja otroške knjige in dejavnosti po branju, ki so povezane z njimi.