Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Sosuke Natsukawa: O mačku, ki je rešil knjige

Sosuke Natsukawa

O mačku, ki je rešil knjige

Srčna zgodba o iskanju poguma, skrbi za druge in izjemni moči, ki jo imajo knjige in domišljija. Sosuke Natsukawa predstavlja literarno uspešnico za vse, ki verjamejo, da so knjige veliko več kot le besede na papirju.

26,90 

Očarljiva knjiga za vse tiste, ki se vsakodnevno sprašujemo, zakaj je branje knjig za nas in za ljudi okoli nas pomembno. Užitek je preko knjig in zgodb najti pot do ljudi.

Nina Jamar (Občinska knjižnica Jesenice)

Opis

»V njih so brezčasne zgodbe, ki so dovolj močne, da so preživele stoletja. Veliko takšnih knjig prebiraj – postale bodo tvoje prijateljice. Navdihovale te bodo in te podpirale.«

Knjigarna Natsuki je poseben prostor: prašna in osamljena trgovinica z rabljenimi knjigami, ki ljubiteljem branja med stranmi velikih mojstrovin z vsega sveta ponuja oazo miru. Je zatočišče, odmaknjeno od hrupa vsakdanjega življenja.

Ko lastnik, kultiviran in strasten človek, nenadoma umre, knjigarno podeduje njegov vnuk Rintaro, sramežljiv in vase zaprt mladostnik, ki še išče svoj prostor pod soncem. Dedek je bil njegov vzor, skrbel je zanj, ko mu je kot malemu dečku umrla mati … Zdaj, ko ga ni več, se mora Rintaro naučiti preboleti tiho bolečino, ki mu tli v prsih, in se postaviti zase. Ne samo da podeduje knjigarno, za katero ne zna skrbeti, naučiti se mora živeti brez dedkove skrbnosti in modrosti.

Nekega dne, ko se predaja spominom, ga nenadoma obišče govoreči maček s prav posebno nalogo in svet se mu obrne na glavo … Vstopiti mora v štiri labirinte in najti svoje bistvo.

Dodatne informacije

Prevod: Sonja Benčina
Jezik: slovenski
Število strani: 208
ISBN: 978-961-95485-3-0
Format: 150 mm x 210 mm
Vezava: trda
Leto izida: 2022

Bralna pokušina

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Morda vam bo prav tako všeč …

041 371 777
edit@zalozbavida.si
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Ajda ustvarja in piše pod imenom @ajda_naklada.

Je specialna in rehabilitacijska pedagoginja. Zaradi narave svojega dela najraje predstavlja otroške knjige in dejavnosti po branju, ki so povezane z njimi.