Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Rutger Bregman: Človeštvo: zgodovina skozi prizmo optimizma

Rutger Bregman

ČLOVEŠTVO: zgodovina skozi prizmo optimizma

Avtor številnih uspešnic New York Timesa Rutger Bregman prinaša »navdušujočo spodbudo, ki jo trenutno potrebujemo vsi«. Mnogi ljudje verjamejo, da dobro uspevamo v krizi in da sta naša prirojena prijaznost in sodelovanje največja dejavnika za uspeh.

49,90 

Opis

Mnogi ljudje verjamejo, da dobro uspevamo v krizi in da sta naša prirojena prijaznost in sodelovanje največja dejavnika za uspeh.

Če obstaja eno prepričanje, ki združuje psihologe in filozofe, starodavne in sodobne mislece in vse ljudi na različnih polih, je to tiha predpostavka, da smo ljudje slabi. To je pojem, ki zaseda večje časopisne naslove in vodi zakone, ki oblikujejo naše življenje. Korenine tega prepričanja segajo od Machiavellija do Hobbesa, Freuda in Pinkerja. Zdaj pa so se globoko usedle tudi v zahodno miselnost. Učijo nas, da smo ljudje po naravi sebični in nas vodijo predvsem lastni interesi. Pa je res tako?

Rutger Bregman temu dejstvu nasprotuje in predlaga nov pogled na svet. V knjigi ČLOVEŠTVO: ZGODOVINA SKOZI PRIZMO OPTIMIZMA ponuja drugačen pogled na zadnjih 200.000 let človeške zgodovine, s čimer dokazuje, da smo ljudje prijazni, usmerjeni k sodelovanju in zaupanju. Verovanje v človeško velikodušnost in sodelovanje ni le optimistična želja, ampak popolnoma realistično vedenje.

Dodatne informacije

Prevod: Pavla I. Novak
Jezik: slovenski
Število strani: 255
ISBN: 978-961-95485-2-3
Format: 150 mm x 210 mm
Vezava: trda
Leto izida: 2022

Bralna pokušina

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

00386 41 371 777, 00386 1 433 50 50
edit@zalozbavida.si
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Ajda ustvarja in piše pod imenom @ajda_naklada.

Je specialna in rehabilitacijska pedagoginja. Zaradi narave svojega dela najraje predstavlja otroške knjige in dejavnosti po branju, ki so povezane z njimi.