James Nestor DIHAJ: NOVA ZNANOST IZGUBLJENE UMETNOSTI

34,90

Avtor: James Nestor
Založnik: Vida
Prevod: Katja Jenčič
Kategorija: Priročniki in učbeniki
Leto izida: 2021
Mehka vezava z zavihki
Format: 150 mm x 230 mm

Nič nima tako velikega vpliva na naše zdravje kot dihanje. Z napačnim dihanjem škodite svojemu zdravju, ne glede na to, kako mladi ali stari ste, koliko telovadite ali kako zdravo jeste.  

Ljudje običajno vdihnemo približno 50.000-krat na dan – brez premisleka. Pandemija Covida-19, ki je v zadnjem letu ohromil naše življenje, pa je v središče pozornosti postavila ravno bolezni dihal in se posvetila našim vdihom, ki se nam pogosto zdijo nekaj popolnoma samoumevnega.
Raziskovalni novinar in avtor priročnika Dihaj James Nestor se je za tehnike dihanja in celotni dihalni sistem začel zanimati že pred nekaj leti, ko mu je zdravnik priporočil, da se udeleži tečaja dihanja, s katerim si bo olajšal večkrat ponavljajoča se pljučnico in bronhitis.
Da bi spoznal načine, kako pravilno dihati, je Nestor prepotoval svet. Odgovor na vprašanje, kako izboljšati dihanje, je iskal v pariških katakombah, v številnih pulmoloških in ortodontskih laboratorijih ter pri praktikih starodavnih dihalnih praks.
Desetletja raziskovanja in tisoče predihanih ur je strnil v to informativno, poglobljeno in dostopno napisano knjigo, ki je bila po mnenju urednikov portala Amazon najboljša poljudnoznanstvena knjiga leta 2020.

INFORMACIJE

Prevod: Katja Jenčič
Število strani: 352
Format: 150 mm x 230 mm
Vezava: mehka z zavihki
Leto izida: 2021
ISBN: 978-961-95257-2-2