Hanne Marquardt: Refleksoterapija stopal

59,00

Avtor: Hanne Marquardt

Založnik: Vida
Prevod: Meta Tomelj
Datum izida: 21. 9. 2020
Trda vezava
Format: 180 mm x 250 mm

Podoba celotne osebe odseva v stopalih.

Refleksoterapija stopal je zanesljiv vodič s praktičnim delom za začetnike in nujno potreben priročnik za izkušene terapevte.

Hanne Marquardt je ustvarila učbenik, ki podrobno predstavlja temelje refleksoterapije stopal, hkrati pa nazorno prikaže preverjene terapevtske predloge za to metodo zdravljenja.

Slovenska izdaja je prevod prirejene in posodobljene izdaje. V njej so ob temeljnih načelih zbrani nedavni izsledki in dognanja na področju refleksoterapije. Didaktična zgradba učbenika zagotavlja tudi odlično osnovo za učenje in poučevanje.

Posebnosti te izdaje:

  • Kaj so refleksne cone stopal?
  • Refleksne cone limfnega sistema.
  • Cone zob in njihov energijski odnos.
  • Cone obraza in njihove terapevtske povezave.
  • Refleksne cone medeničnih tetiv in ligamentov.
  • Povezave med refleksnimi conami in meridiani.
  • Nove tehnike prijemov.
  • Mišice – posamezne cone mišic ramenskega obroča ter hrbtnega in medeničnega mišičevja.

 

Knjigo je v slovenščino prevedla in strokovno pregledala Meta Tomelj, ki je edina v Sloveniji, ki ji je Hanne Marquardt podelila certifikat, da lahko poučuje refleksoterapijo po njeni metodi

 

 

INFORMACIJE

Avtor: Hanne Marquadt
Urednik: Valentina Smej Novak, Iza Lucija Korošec
Založba: Vida
ISBN: 978-961-94978-3-8
Jezik: slovenski
Število strani: 252
Datum izida: 21. 9. 2020
Prevod dela: Reflexotherapy of the feet

Bralna pokušina

Predgovor k slovenski izdaji

Danes imamo veliko izbiro terapevtskih metod. Nekatere se nenadoma pojavijo in gredo hitro v pozabo, druge so se obdržale. Med tiste, ki so z nami že dolgo, spada stopalna refleksoterapija (SRT). Vendar ne smemo pozabiti, da je imela pomembne predhodnike, izkušnje katerih je uporabila pri svojem razvoju. Kot številne druge metode se je razvila iz stoletja starega ljudskega znanja ter sčasoma postala široko priznana in cenjena oblika terapije. Ne le zato, ker me osebno po več kot šestdesetih letih še vedno vsak dan znova navdušuje, temveč ker je pri njenem razvoju pomagalo veliko zavzetih ljudi. Čeprav manualna terapevtska metoda zares zaživi šele, ko jo uporabimo praktično, so knjige zelo pomembne – še posebej pa priročniki, kamor lahko pogledamo za razlago in nasvete. Pri nastanku nekaterih se mogoče ne zavedamo, koliko osebne zavzetosti, strokovnega znanja, časa in vztrajnosti je bilo potrebno, da so lahko ugledale luč sveta. To še posebej velja za slovensko izdajo moje knjige, za katero si je Meta Tomelj tako zavzeto prizadevala. Vse od prvih kontaktov z mano že pred mnogimi leti do rednega organiziranja praktičnih tečajev refleksoterapije stopal v Sloveniji in zelo dobrega prevoda – ves čas se je spopadala in premagovala mnoge težave.

Zahvalila bi se rada obema založbama, Thieme in Vida, ki sta z dobrim sodelovanjem omogočili to izdajo, čeprav naklada ni visoka, saj je Slovenija majhna država. Zahvala pa gre tudi vsem ostalim neimenovanim ljudem, ki so iz ozadja pomagali pri nastanku učbenika, ki je pred vami.

Skupaj s slovensko izdajo je bila moja knjiga prevedena v 17 jezikov. Mogoče ni naključje, da veliko ljudi čuti, kako pomembna je stabilnost v današnjem hitrem času. Posebna odlika refleksoterapije stopal je v tem, da na naraven način izboljša številne fizične bolečine in težave ter vzpostavlja  stabilnost navznoter in navzven.

Vsem terapevtom in uporabnikom učbenika želim, da bi se zavedali, kako je prav osebni in sočutni dotik eno najpomembnejših „zdravil“ sodobnega človeka. Še posebej dotik stopala, saj so ravno stopala tisti del telesa, ki nas nosi po naših „življenjskih poteh“.

Naj bo ta knjiga uporabna številnim ljudem!

Hanne Marquardt