Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Barbara Oakley: Odprta glava za številke: kako blesteti pri matematiki in naravoslovju (tudi če si imel kdaj cvek) 

dr. Barbara Oakley

Odprta glava za številke: kako blesteti pri matematiki in naravoslovju (tudi če si imel kdaj cvek)

V šoli smo vsi imeli težave pri naravoslovnih predmetih – enostavno se nismo uspeli pripraviti do učenja matematike ali fizike, saj je bila že misel na to velika muka. Tudi učitelji nam niso znali pomagati. Zato smo pripravili knjigo za vse, ki sovražijo matematiko! Dr. Barbara Oakley predstavlja številne nasvete, miselne trike in tehnike, s katerimi bo vsak posameznik uspel, če jih bo le dosledno upošteval.

29,90 

Učenje ni le branje in ponavljanje. Pri učinkovitem učenju zgolj branje ni dovolj, da se nekaj res dobro zapomnimo oziroma naučimo. Najučinkovitejša je tako gradnja večdimenzionalnih postopkov, kamor spadajo tudi opravljanje vaj, pogostih testiranj, delanja domačih nalog in priklicev snovi v glavo.

Slavko Jerič

Pogovor z matematičarko in pisateljico dr. Barbaro Oakley je vrnitev k tistim redkim doživetjem, ko si kot šolar pred seboj imel ne le učitelja, ki je podajal znanje, temveč človeka, ki je v tebi prebudil nenasitno radovednost.

Nika Vistoropski

Opis

Odprta glava za številke: kako blesteti pri matematiki in naravoslovju (tudi če si imel kdaj cvek) je mednarodna uspešnica izpod peresa dr. Barbare Oakley, ki raziskuje nove načine učenja matematičnih in naravoslovnih predmetov.

Za dr. Oakley izgovor »jaz nisem za številke« ne velja – tudi sama je bila sprva humanistično usmerjena, saj se je učila rusko, potem pa je ugotovila, da za novo delo, ki ga je dobila v vojski, potrebuje tudi naravoslovno znanje. Tako je na lastni koži izkusila in spoznala, kako se naučiti matematike in naravoslovja – pri tem pa je bila zelo uspešna, saj je doktorirala iz elektrotehnike.

V tej fantastični knjigi znanje in izkušnje iz različnih strok povezuje z izkušnjami iz resničnega sveta in jih združi v smiselno celoto, predvsem pa vsakega izmed nas opogumi, da se spozna in spoprime s svetom znanosti. Podaja nasvete, metode in tehnike, s katerimi se je tudi sama spoznavala, ko je svoje možgane prisilila, da so se iz humanističnih preoblikovali v naravoslovne.

Ta knjiga je dragocena pomoč tako strokovnim delavcem kot staršem, učencem, dijakom in študentom.

Prevedena je bila v številne svetovne jezike in je prva na lestvicah strokovne literature s področja uspešnega učenja.

 

Dodatne informacije

Prevod: Katja Jenčič
Jezik: slovenski
Število strani: 340
ISBN: 978-961-95485-5-4
Format: 130 mm x 200 mm
Vezava: trda
Leto izida: 2022

Bralna pokušina

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Morda vam bo prav tako všeč …

041 371 777
edit@zalozbavida.si
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Ajda ustvarja in piše pod imenom @ajda_naklada.

Je specialna in rehabilitacijska pedagoginja. Zaradi narave svojega dela najraje predstavlja otroške knjige in dejavnosti po branju, ki so povezane z njimi.