Albert Espinosa: Rumeni svet: kako me je boj za življenje naučil živeti

22,90

Avtor: Albert Espinosa

Založnik: Vida
Prevod: Blažka Müller
Datum izida: 15. 12. 2019
Trda vezava
Format: 130 mm x 210 mm

Koliko severa še ostaja pred mano in koliko juga bom moral osvojiti, da bom naposled izpolnil svoje sanje?

Albert Espinosa ni želel napisati knjige o tem, kako preživeti raka. Niti ni želel napisati knjige za samopomoč. Namesto tega je napisal knjigo o rumenem svetu.

Kaj je rumeni svet? Rumeni svet je svet, ki je vsem dosegljiv. Svet v barvi sonca. Označuje poseben način življenja, sprejemanja sveta in negovanja sebe z lekcijami, ki se jih naučiš iz dobrih in slabih trenutkov. Svet, ki osrečuje, svet, v katerem radi živimo. Topel kraj, kjer poljubi lahko trajajo deset minut, kjer so neznanci lahko vaši najboljši zavezniki, kjer strah izgubi svoj pomen, kjer smrt ni tisto, kar se dogaja samo drugim, življenje pa je najdragocenejše. Ta knjiga govori o vsem tem, vsem, kar čutimo in ne rečemo, strahu, da nam odvzamejo to, kar imamo, da se v celoti prepoznamo in cenimo, kdo smo vsako sekundo dneva.

 

Ta knjiga je namenjena spoznavanju in vstopu v poseben in drugačen svet; predvsem pa, da odkrijemo “rumenčke”. “Rumenčki” so ljudje, ki stojijo med ljubeznijo in prijateljstvom ter dajejo smisel našemu življenju. So nova lestev prijateljstva, tisti ljudje, ki niso partnerji ali prijatelji, tisti ljudje, ki ti križajo življenje in z enim samim pogovorom lahko vse spremenijo. Brez zadržkov – to knjigo boste morali prebrati, da boste začeli iskati svoje “rumenčke”. Vsakdo je lahko eden od njih …

»Rumeni svet je fantastičen svet, ki ga želim deliti z vami. To je svet odkritij, ki sem jih storil v desetih letih, ko sem zbolel za rakom. Zanimivo je, a moč, vitalnost in ugotovitve, ki jih narediš, ko si bolan, delajo tudi, ko si dobro, iz dneva v dan.

Kaj čakate? Ugotovite, kdo so vaši ”rumenčki”!

 

 

INFORMACIJE

Avtor: Albert Espinosa
Urednik: Valentina Smej Novak
Založba: Vida
ISBN: 978-961-94783-6-3
Jezik: slovenski
Število strani: 223
Datum izida: 15. 12. 2019
Naslovnica: Andreja Jež
Prevod dela: El mundo amarillo