Zapri
Iskanje

Matej Fišer in Balkan ekspres: prihaja revolucija, prihaja južnfjužn

Objava: 04. 08. 2023 / 09:31
Matej Fišer in Balkan ekspres: prihaja revolucija, prihaja južnfjužn
Matej Fišer, fotograf, ki kuha: »S kulinariko sem povezan že od otroštva.«

Matej Fišer je po poklicu fotograf, sprva se je ukvarjal z modno fotografijo in na to temo tudi diplomiral, nato pa je za prekmursko živilsko podjetje začel fotografirati in stilirati hrano. Vse to je spontano vodilo do izdaje prve kuharske knjige pred leti. Tokrat se predstavlja z balkansko kuharico za nove generacije: Balkan ekspres.

Poleg slovitih specialitet z žara, z natančno opisanimi in razdelanimi recepti za čevapčiče v številnih lokalnih različicah, pleskavice, uštipce in klobasice ... nas preseneti obilica brezmesnih ali zelenjavnih jedi. Obsežno poglavje s pitami in pogačami, nadevano zelenjavo in predjedmi prikaže preprosto pristnost te kuhinje, ki z malo sestavinami doseže učinek polnega okusa in intenzivnih vonjav. Vse jedi so prikazane na nazornih podobah, ki jih spremljajo tudi doživete reportažne fotografije.  

»Balkan je dežela gostoljubja. Nikogar se ne pusti lačnega. Ko se najavijo štirje gostje, se skuha za dvajset. In nikoli nič ne ostane.«  

Celoten intervju za Odprto kuhinjo (avtorica Špela Ankele) na voljo na spodnji povezavi.

Matej Fišer za Odprto kuhinjo

Preberite tudi

Nazaj na vrh