Zapri
Iskanje

Človeštvo: zgodovina skozi prizmo optimizma

Objava: 18. 10. 2022 / 17:01
Človeštvo: zgodovina skozi prizmo optimizma

Navdušujoča spodbuda, ki jo trenutno potrebujemo vsi. Končno tudi v slovenščini!

Smo ljudje res sebični in arogantni? Smo po naravi slabi?

Avtor številnih uspešnic New York Timesa Rutger Bregman temu dejstvu nasprotuje in predlaga drugačno perspektivo sveta. V svetovni uspešnici ČLOVEŠTVO: ZGODOVINA SKOZI PRIZMO OPTIMIZMA ponuja spremenjen pogled na zadnjih 200.000 let človeške zgodovine.

Pretežno negativno dojemanje človeške vrste ima zgodovinsko ozadje, a pozor: človeška narava ni zapečatena! Vedno se lahko spremeni … si želiš izvedeti, kako?

Svetovna uspešnica pronicljivega nizozemskega zgodovinarja in pisca Rutgerja Bregmana ne bo razočarala. Knjiga, ki jo je celo Yuval Harari označil za »odlično branje«, buri duhove in odgovarja na vprašanje, zakaj je človeštvo po naravi vseeno dobro. Šele civilizacija je z vzpostavitvijo družbenih razredov, denarja in omejevalnih zakonov človeka priklenila z nevidno verigo in iz njega izvabila slabe lastnosti, ki mu niso prirojene.

Knjiga te bo vodila po zgodovini človeštva, kot ga razume avtor, popeljala pa te bo tudi do vseh vidnejših mislecev preteklih stoletij – od Macchiavellija, Rousseauja, Freuda, do Pinkerja in Hobbesa. Po prebrani knjigi boš na svet gledal popolnoma drugače. Ne verjameš? Preberi Človeštvo. Zajeten nabor knjižnih strani ponuja ogromno količino čisto človeških stvari.

NE SPREGLEJ!

Oglej si knjigo

Preberite tudi

Hiša Mandrova - dogodek v Muzeju Tomaža Godca
Hiša Mandrova - dogodek v Muzeju Tomaža Godca

Hiša Mandrova - dogodek v Muzeju Tomaža Godca

V Muzeju Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici so 30. septembra 2023, ob zaključku razstave o gradnji z lesom Les: lep, uporaben in trajen in v okviru Dnevov kulturne dedišcine pripravili praktično delavnico dela z lesom. Z Aljažem Celarcem (Hiša Mandrova) so se udeleženci naučili izdelati preprost leseni trinožnik. Vsa ta znanja so tudi natančno opisana v obsežni ilustrirani knjigi Aljaža Celarca in Eve Pavlič Seifert, Hiša Mandrova, življenje in delo z lesom. Razstava pa potuje naprej po Sloveniji in kmalu si jo bo moč ogledati v Ribnici.

Nobelov nagrajenec: Jon Fosse
Nobelov nagrajenec: Jon Fosse

Nobelov nagrajenec: Jon Fosse

V teh dneh smo izvedeli, da je letošnji Nobelov nagrajenec za književnost norveški pesnik, pisatelj in dramatik Jon Fosse, mi smo pa tako brali o njegovi poeziji in dopisovanju z njim v knjigi Erlinga Kaggeja, Tišina v času hrupa.

Nazaj na vrh