Zapri
Iskanje

Človeštvo: zgodovina skozi prizmo optimizma

Objava: 18. 10. 2022 / 17:01
Človeštvo: zgodovina skozi prizmo optimizma

Navdušujoča spodbuda, ki jo trenutno potrebujemo vsi. Končno tudi v slovenščini!

Smo ljudje res sebični in arogantni? Smo po naravi slabi?

Avtor številnih uspešnic New York Timesa Rutger Bregman temu dejstvu nasprotuje in predlaga drugačno perspektivo sveta. V svetovni uspešnici ČLOVEŠTVO: ZGODOVINA SKOZI PRIZMO OPTIMIZMA ponuja spremenjen pogled na zadnjih 200.000 let človeške zgodovine.

Pretežno negativno dojemanje človeške vrste ima zgodovinsko ozadje, a pozor: človeška narava ni zapečatena! Vedno se lahko spremeni … si želiš izvedeti, kako?

Svetovna uspešnica pronicljivega nizozemskega zgodovinarja in pisca Rutgerja Bregmana ne bo razočarala. Knjiga, ki jo je celo Yuval Harari označil za »odlično branje«, buri duhove in odgovarja na vprašanje, zakaj je človeštvo po naravi vseeno dobro. Šele civilizacija je z vzpostavitvijo družbenih razredov, denarja in omejevalnih zakonov človeka priklenila z nevidno verigo in iz njega izvabila slabe lastnosti, ki mu niso prirojene.

Knjiga te bo vodila po zgodovini človeštva, kot ga razume avtor, popeljala pa te bo tudi do vseh vidnejših mislecev preteklih stoletij – od Macchiavellija, Rousseauja, Freuda, do Pinkerja in Hobbesa. Po prebrani knjigi boš na svet gledal popolnoma drugače. Ne verjameš? Preberi Človeštvo. Zajeten nabor knjižnih strani ponuja ogromno količino čisto človeških stvari.

NE SPREGLEJ!

Oglej si knjigo

Preberite tudi

Nazaj na vrh