Splošni pogoji spletnega nakupa

Knjige, naročene prek spletne knjigarne, ki so na zalogi, vam bomo poslali v treh delovnih dneh od oddaje naročila. Če knjige nujno potrebujete, pokličite zunanjega izvajalca po telefonu 01/360-28-28 med 7. in 15. uro, da se dogovorite o možnostih hitrejše dostave.

Knjige lahko kupite tudi v knjigarnah Mladinske knjige po celi Sloveniji. Odpiralni časi in lokacije posameznih knjigarn so objavljeni na njihovih spletnih straneh.

Jamčimo, da je vsak nakup v spletni trgovini www.zalozbavida.si varen.

Cene izdelkov in stroški pošiljanja so v evrih (EUR) in že vključujejo DDV.

Stroški pošiljanja

Stroški pošiljanja blaga po Sloveniji znašajo 3,90 evra in so prikazani na naročilnici. Ob nakupu knjig v vrednosti nad 35 evrov plača stroške pošiljanja založba (velja samo za Slovenijo). Stroške za pošiljanje v tujino pa sproti obračunamo po ceniku Pošte Slovenije.

Možnosti plačila

Plačilo se izvrši preko položnice, ki jo dobite ob dobljeni knjigi.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v spletni prodajalni www.zalozbavida.si in se lahko razlikujejo od cen v knjigarnah založbe Mladinska knjiga in na drugih prodajnih mestih.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig ni več na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V takih in podobnih primerih vas bomo o našem morebitnem odstopu od pogodbe takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.

Popusti se ne seštevajo in ne veljajo za izdelke v akciji, knjige, mlajše od šestih mesecev.

Pridržujemo si tudi pravico do sprememb in napak v cenah in napisanem besedilu.

Vračilo blaga

Kupec ima pravico, da odstopi od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga. Odstopno izjavo mora kupec sporočiti ali poslati na naslov zunanjega izvajalca (DRUŽINA d. o. o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana). Tej pravici se ne morete vnaprej odpovedati. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Prejeto blago morate nepoškodovano in v nespremenjeni količini skupaj z računom (ali kopijo računa) vrniti na naslov zunanjega izvajalca (DRUŽINA d. o. o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana) v 15 dneh od dne, ko ste obvestili založbo o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Arhiviranje pogodb

Oddana naročila hranijo v arhivu zunanjega izvajalca (DRUŽINA d. o. o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana) 10 let.

Upravljanje s podatki kupca

S potrditvijo naročila dovoljujete, da zunanji izvajalec (DRUŽINA d. o. o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana) z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja evidenco z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Zunanji izvajalec zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja. Prav tako lahko naročite izpis ali zahtevate izbris podatkov, ki jih imamo o vas (uredba GDPR). Vaša vprašanja ali zahteve pošljite na e-naslov zunanjega izvajalca: druzina@druzina.si.

Več podrobnosti o varstvu osebnih podatkov si preberite na strani Splošni pogoji (varstvo osebnih podatkov in piškotki).