Splošni pogoji

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV IN PIŠKOTKI

1. Upravljavec osebnih podatkov

Sodelovanje z nami pomeni, da ste nam zaupali svoje osebne podatke. Ker smo butična založba, storitve distribucije in prodaje za nas opravlja zunanji izvajalec (DRUŽINA d.o.o. Ljubljana, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana, v nadaljevanju DRUŽINA). Vaše osebne podatke obdeluje kot upravljavec osebnih podatkov.

Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov ali želite uveljavljati pravice, ki jih imate na podlagi predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, vas prosimo, da svoja vprašanja pošljete na naslov zunanjega izvajalca: druzina@druzina.si.

2. Obisk spletne strani www.zalozbavida.si

Če na spletnih straneh obstaja možnost vnosa osebnih podatkov (npr. e-naslovi, uporabniška imena, ime in priimek, naslov), jih kot uporabnik vnesete prostovoljno (možnost komentiranja člankov in vsebin in nakupovanja v spletni knjigarni, naročila v spletni knjigarni) in se uporabljajo zgolj za namen konkretne prijave.

Pri vsakem dostopu uporabnika na eno od naših spletnih strani in pri vsakem prenosu katere od datotek, shranimo podatke:

– IP-naslov;

– spletno stran, s katere ste dostopali na našo stran;

– datum in čas dostopa;

– količino podatkov, ki se je prenesla;

– informacijo o vašem brskalniku in operacijskem sistemu.

3. Piškotki

Spletna stran zalozbavida.si uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto zalozbavida.si nastavi piškotke na vaši napravi.

Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, ki jih obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

Namen piškotkov

Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj naša stran uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Katere piškotke stran uporablja?
Ime piškotkaOpis piškotkaTrajanje
wordpress_test_cookieWordPress testni piškotek za preverjanje ali so piškotki omogočeni ali ne.Trenutna seja
tk_aiZbiranje internih podatkov o aktivnostih uporabnika. Uporablja se za izboljšanje uporabniške izkušnje.5 let
tk_tcZbiranje internih podatkov o aktivnostih uporabnika. Uporablja se za izboljšanje uporabniške izkušnje.5 let
catAccCookiesZa pomoč pri izpisovanju obvestila o piškotkih (ko klliknete gumb “OK”, se ta piškotek shrani za eno leto in tako se vam obvestilo o piškotkih ne bo prikazalo do preteka tega obdobja)1 leto
wordpress_logged_in_[hash]WordPress je sistem za urejanje vsebine (CMS), ki poganja to stran. Ob prijavi v sistem se ustvarijo piškotki za seje prijavljenih uporabnikov. Piškotki so nujni za ustrezno delovanje sistema. Vaši podatki so anonimni.Trenutna seja
woocommerce_items_in_cartBeleži, koliko artiklov je v košarici.1 dan
woocommerce_cart_hashBeleži informacije o košarici kot celoti in informira sistem, kdaj se vsebina košarice spremeni.Trenutna seja
wp_woocommerce_session_[hash]Piškotek, ki omogoča pravilno delovanje spletne trovine.2 dneva
Nadzor nad piškotki

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Podrobnejša navodila so predstavljena v nadaljevanju.

Google Chrome

1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.

2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.

3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0

1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.

2. Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.

3. Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.

Mozilla Firefox

1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«.

2. Nato izberite ikono »Zasebnost«.

3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

Safari

1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.

2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.

3. Kliknite »Shrani«.

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX

1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.

2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.

3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

Safari on OSX

1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.

2. Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.

3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

Mozilla and Netscape on OSX

1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.

2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.

3. Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

Opera

1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.

2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.

3. Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.

Preberite si več o piškotkih

Če želite vedeti več o piškotkih, obiščite katero od naslednjih strani:

4. Deljenje vsebin

Nekatere vsebine na spletnem mestu je možno deliti preko gumba “dodaj na” (Facebook, Instagram). Ob deljenju vsebin se na uporabnikovo napravo shrani piškotek, nastavi ga storitev, ki se uporablja za deljenje. Shranjevanje teh piškotkov lahko onemogočite v nastavitvah, vendar boste s tem onemogočili deljenje vsebin.

5. Nameni obdelave osebnih podatkov

Zunanji izvajalec osebne podatke posameznikov obdeluje le z namenom sklepanja in izvajanja pogodb oziroma naročil, pogajanj za sklenitev pogodbe na podlagi povpraševanja posameznika, reševanja pritožb ali zahtevkov, izterjave neplačanih obveznosti ter izpolnjevanja zakonskih obveznosti.

6. Pravilo najmanjšega obsega podatkov

Zunanji izvajalec obdeluje le tiste osebne podatke posameznika, ki so potrebni za dosego zgoraj opredeljenih namenov, bodisi, da imajo podlago v zakonu, zakonitem interesu ali osebni privolitvi posameznika.

7. Pravice posameznika v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

S pisno zahtevo, poslano na naslov zunanjega izvajalca: DRUŽINA d.o.o. Ljubljana, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana ali elektronski naslov druzina@druzina.si, s pripisom »Varstvo osebnih podatkov«, lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Posameznik, na katerega se osebni podatki nanašajo, lahko kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče svojo osebno privolitev, ki je bila dana za obdelavo njegovih osebnih podatkov. Preklic privolitve se naredi na enak način kot privolitev ali s pisno zahtevo, poslano na naslov zunanjega izvajalca: DRUŽINA d.o.o. Ljubljana, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana ali elektronski naslov druzina@druzina.si. Zahtevek posameznika za preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi osebne privolitve pred njenim preklicem.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS v primeru zavrnitve zahteve ali če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

8. Hramba osebnih podatkov

Zunanji izvajalec bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zakonitih interesov. Če so osebni podatki pridobljeni na podlagi osebne privolitve, pa do preklica. Ko je rok hrambe osebnih podatkov določen z veljavnimi predpisi, zunanji izvajalec osebne podatke hrani v skladu z veljavnimi predpisi.