Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Ne pustite, da se kava ohladi

Kava je najboljša, ko je še topla. Vroča skodelica kave osebam iz romana japonskega pisatelja izpolnjuje želje in hrepenenja. Ponuja drugo priložnost, razmislek, vrnitev k dogodkom, ki so jih že doživeli … A le, preden se črna tekočina ohladi.

“Dlje, kot je trajalo, da se skodelica napolni, bolj nestrpna je postajala. Želela se je hitro vrniti v preteklost in se srečati s svojo sestrico. Želela jo je videti in se opravičiti. A kava se bo začela ohlajati v trenutku, ko bo skodelica polna – njen čas je bil kratek in izjemno dragocen.”

V temni kletni kavarni se osebe podajajo na potovanje skozi čas. Bi se vrnili v pretekli mesec, v leto 2016 ali 2006?

Preden se kava ohladi ponuja razmislek o odločitvah, ki jih včasih tako bežno sprejemamo, a pomembno vplivajo na razplet dogodkov. Nemalokrat hrepenimo, se sprašujemo, kaj bi bilo, če bi ravnali drugače. Pa sploh lahko dobimo drugo priložnost, vplivamo na svojo usodo?

Dolgi jesenski večeri so kot nalašč za tovrstni razmislek, za japonsko knjižno uspešnico ob skodelici najljubše kave. A ne pozabite, PREDEN SE KAVA OHLADI.

Toshikazu Kawaguchi: Preden se kava ohladi

Napišite komentar / oceno.

00386 41 371 777, 00386 1 433 50 50
edit@zalozbavida.si
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Ajda ustvarja in piše pod imenom @ajda_naklada.

Je specialna in rehabilitacijska pedagoginja. Zaradi narave svojega dela najraje predstavlja otroške knjige in dejavnosti po branju, ki so povezane z njimi.