MEDIJI O KNJIGI TAKO, KOT SEM REKEL


Biografija Uroša Zormana z naslovom Tako, kot sem rekel avtorja Lojzeta Grčmana je doživela lepe odzive v medijih. Vabimo vas k branju spodnjih člankov, kjer boste Uroša Zormana spoznali v različnih vlogah.

Radio Slovenija Uroš Zorman: Biografijo o enem najuspešnejših slovenskih rokometašev lahko berete tudi s kavča

RADIO SLOVENIJA

Siol Uroš Zorman je veliko več od stereotipa


SIOL

Šport TV Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo


ŠPORT TV

Portal Rokomet.net Izšla biografija Uroša Zormana Tako, kot sem rekel


ROKOMET.NET

Slovenske novice Rekorder v dresu ima zdaj tudi biografijo


SLOVENSKE NOVICE

Rtvslo.si Biografija Uroša Zormana Tako, kot sem rekel


RTVSLO.SI

24ur.com Življenje Uroša Zormana na knjižnih policah


24UR.COM

Večer Življenje Uroša Zormana na knjižnih policah


VEČER

Žurnal Življenje Uroša Zormana na knjižnih policah


ŽURNAL

Rokometna zveza Slovenije Uroš Zorman dobil svojo biografijo


ROKOMETNA ZVEZA SLOVENIJE

Val 202 (2. objava) Biografijo Uroša Zormana bo lažje brati na kavču


VAL 202

Njena.si Uroš Zorman: Izpolnil sem svoje sanje


NJENA.SI

ŠD šport   Biografija Uroša Zormana


ŠD ŠPORT

Nadlani.si V Novem mestu živi rekorder, ki je dobil biografijo


NADLANI.SI

Seniorji.info Življenje Uroša Zormana na knjižnih policah


SENIORJI.INFO


Mimi Podkrižnik: Jutranjice: črtice za dobro jutro


Trenutna situacija v državi nas nagovarja k iskanju pozitivnih stvari, zaradi katerih bomo prebrodili dneve, ki so si enaki. Vsi imamo kdaj slabe dneve, ko nam gre vse narobe. Najslabše je, če se tem občutkom prepustimo.

S tem namenom je nastala knjiga Jutranjice: črtice za dobro jutro, ki jo je napisala novinarka Mimi Podkrižnik. Sestavljena je iz 99 dognanj o bivanju in življenju. Naj vam misli o življenju polepšajo dan.

Za popestritev vam prilagamo citat iz knjige:

Koliko časa smo za zmeraj izgubili, ker smo z neusmiljenim negativizmom secirali sebe, namesto da bi se odprto družili s svetom? Da bi imeli čim več dobrih prijateljev.“


Mimi Podkrižnik: Jutranjice: črtice za dobro jutro

Lojze Grčman: Uroš Zorman: tako, kot sem rekel


Kljub ustavitvi javnega življenja v Sloveniji vam sporočamo zelo veselo novico. V tem tednu bo izšla težko pričakovana biografija enega najboljših slovenskih rokometašev – Uroša Zormana.

Maestro na Poljskem. El Genio v Ciudad Realu. V svoji dolgoletni igralski karieri se je soočil z marsikaterimi vzponi in padci. Zaradi vztrajnosti, trdega dela in nepopustljivosti je vedno uspel preseči samega sebe in pokazati najboljše, česar je bil zmožen.

Ekskluzivno vam pripenjamo eno od prigod v knjigi:

Nekoč so policisti Uroša ustavili, ko je vozil renaulta 4, legendarno katrco. Ta ni bila njegova, ampak je bila last Ognjenove mame, ki je ni bilo doma. Priložnost sta fanta izrabila za en krog do Črnuč. Ker Ognjen še ni imel dovoljenja, je za volan sedel nekaj mesecev starejši Uroš. Naš dvojec je bil na eni strani Brnčičeve ulice, policijska patrulja pa na drugi. „Ne, ne, ni šans, da bi prišli sem. Niti slučajno!“ je Ognjena prepričeval Uroš. A že čez nekaj trenutkov je policistoma pojasnjeval, zakaj nima prometnega dovoljenja in čigav je avto. /…/ Na dan svoje odisejade s katrco sta se prijatelja ustavila tudi v enem od fužinskih barov.

Kot nalašč je tam na pijači sedel tudi najin trener Kasim Kamenica. Ko je videl, s katerim avtom sva prišla, je skoraj počil od smeha. Nato je vendarle za silo prišel do zraka in vprašal: „Fanta, čigav štedilnik je tole?“

(Ognjen Backovič)Natalija Pavlič in Alenka Sunčič Jenko: Pasjeslovje po domače: priročnik za skrbnike psov


Pes je človekov najboljši prijatelj. Je hišni ljubljenček, ki nam stoji ob strani in nam podari vso svojo brezpogojno ljubezen. Vseeno pa dostikrat ne vemo, kako ravnati z malim štiritačkastim prijateljem, ko prvič prestopi prag našega doma.

Zato smo se v založbi odločili za izid posebnega, popolnoma slovenskega, priročnika, ki na knjižne police prihaja čez dober teden. Pasjeslovje po domače: priročnik za skrbnike psov je plod sodelovanja Natalije Pavlič, gospe s psom, in Alenke Sunčič Jenko, kinologinje.

Prvi del bo s humornim dialogom med Natalijo, ki je ponosna lastnica črnega labradorca Lokija, in Alenko prikazal, katere so pravilne in napačne odločitve pri skrbi za psa. Drugi del bo z Alenkinimi strokovnimi nasveti utemeljil vse dogodivščine Natalije in Lokija na poti njegovega odraščanja. Podajte se z nami po poti pasjeslovnih stezic!Adam Skinner: Športopedija


Šport je fizična dejavnost, ki lahko poteka posamično ali v skupini. Vsi se v otroštvu spoznamo z vsaj enim špotom, najbolj vztrajni igralci pa postanejo celo najboljši športniki v državi in na svetu.

Za vrhunske rezultate se je potrebno marsičemu odreči, saj uspeh ne pride zlahka. Športniki pazijo na svojo prehrano, hodijo na vsakodnevne treninge, z namenom dodatnega izobraževanja odidejo celo v tujino. Ves čas se trudijo, da bi svoje znanje in trud spremenili v uspeh.

V založbi smo ponosni na to športno enciklopedijo, s katero smo se ukvarjali kar nekaj mesecev in jo je prineslo novo leto. Športopedija na atraktiven način prikaže in opiše več kot 60 svetovnih športov. Vsakemu športu so dodani opisi opreme, tekmovališč in pravil, pa tudi zanimivosti o posamičnem športu. Je bogata zakladnica športnih izrazov – tudi za tiste športe, ki v Sloveniji še niso tako poznani, npr. calcio. Primerna je za mlade in malo starejše!

Pošiljamo vam en lep športni pozdrav!

Adam Skinner: Športopedija

Pogovor s prevajalkama Amalijo Maček in Blažko Müller


16. januarja 2020 smo na sedežu naše založbe pripravili predstavitev zimskih novosti za medije. V ospredje smo postavili dve knjigi.

Selma je sanjala o okapiju nemške avtorice Mariane Leky (prevedla jo je Amalija Maček) je s svojo priljubljenostjo pri bralcih presenetila vse. Nemški neodvisni knjigarji so jo izbrali celo za knjigo leta 2017, od takrat pa je doživela že kar nekaj ponatisov in je še vedno ena bolj prodajanih knjig v Nemčiji. Njena naslovnica predstavlja njeno vsebino – nemško vasico v 80. letih, ki je močno prežeta z magijo. Knjiga o ljubezni in smrti, glavnih tematikah našega življenja! Da bi izvedeli, kdo je Selma in zakaj se tropska žival, kot je okapi, pojavi v nemški vasici, pa boste morali knjigo vzeti v roke in jo prebrati.

Druga knjiga, ki pri povezovanju ljubezni in smrti sovpada s prvo knjigo, pa je Rumeni svet, svetovna uspešnica španskega avtorja Alberta Espinoze (prevedla jo je Blažka Müller). Vsak izmed nas pozna nekoga, ki se sooča s težko boleznijo ali jo je prebolel. Tudi Espinoza je 10 let preživel po bolnišnicah – rak mu je vzel košček jeter, pljučno krilo in nogo. Ampak s to knjigo pokaže, da se ni vdal. Bralcem in bralkam predstavi 23 naukov, ki se jih je naučil v tem zahrbtnem boju. Pove, kaj je zanj rumeni svet in kako najti svoje rumenčke. V humornem tonu pa nam polaga na dušo, da so izgube pozitivne, beseda bolečina ne obstaja, če se sami tako odločimo, in da nas tisto, kar skrivamo, najbolj razkriva.

V uredništvu založbe smo hvaležni obema prevajalkama, Blažki in Amaliji, da sta si vzeli čas in prišli predstaviti tudi svoj pogled na knjigi, ki sta ju prevajali. Hkrati se zahvaljujemo vsem obiskovalcem, da so se odzvali na naše vabilo.

Vsem želimo veliko lepih trenutkov ob branju obeh knjig!Albert Espinosa: Rumeni svet: kako me je boj za življenje naučil živeti

God sv. Lucije ali Lucijino je podobno kot Miklavževo povezan z mnogimi šegami in verovanji. Po starem, julijanskem koledarju je bil 13. december najkrajši dan v letu. Sv. Lucija je simbolično prinašala luč, svetlobo v dolge noči in se uprla nekdanjemu ženskemu demonu mraka in teme Sredozimki.

Zato smo še toliko bolj veseli današnjega izida knjige Alberta Espinose Rumeni svet: Kako me je boj za življenje naučil živeti, ki bo marsikomu prinesla luč v njegovo življenje. Vsakemu, ki se sooča z rakom ali ga je preživel, bo posredovala 23 odkritij o svetu. Nas se je knjiga globoko dotaknila. Želimo si, da bi prevzela tudi vas.

Erling Kagge: Hoja: korak za korakom

V prihodnjem tednu nestrpno pričakujemo izid nove knjige Erlinga Kaggeja Hoja, korak za korakom. Hoja in tišina se povezujeta. Če je tišina abstraktna, je hoja konkretna. Z avtorjem se odpravite na sprehod po raziskovanju vprašanj, kaj je hoja, od kod hodimo in kje je naš cilj.

Mariana Leky: Selma je sanjala o okapiju

Ali veste, kakšna žival je okapi? Bi znali pojasniti, kje živi? Mi smo ga spoznali v novem romanu Selma je sanjala o okapiju nemške avtorice Mariane Leky, ki na police prihaja 18. novembra 2019. Obsežni roman uči o ljubezni, smrti, sovraštvu in prijateljstvu. Razkriva nam, kaj vse je človek pripravljen storiti za ljubezen in čemu vsemu se je pripravljen odreči.