Tasty slastno & strastno

24,90 

Saj poznaš Tasty: noro priljubljeni kuharski fenomen, ki po vsem svetu druži ljudi na spletu. Očarali so nas kratki videi, toda nekaj posebnega je, ko primeš v roke natančno zapisane recepte, ki spregovorijo slovensko.

Kategorija: Avtor:

Same slastne reči!

V prvi knjigi Tasty slastno & strastno, edini uradni kuharici zaščitene blagovne znamke Tasty, je zbrano
vse tisto, kar je nas in vas najbolj navdušilo in zagrabilo. Združenih je več kot 80 najbolj priljubljenih receptov, vseh tistih, ki so poželi največ všečkov, komentarjev in so največkrat napolnili zadovoljne trebuščke.

S trendi ni sicer nič narobe, vendar morajo biti okusni – in naši so: cheesecake s hrustljavimi kosmiči je pač dober, ne glede na letni čas, emoji ocvrtki so pa luštkani za požret. In na koncu boste našli naše poglavje z bombicami in obroči, kjer je vse okroglo, pa naj je nadevano ali posvaljkano, tako da se knjiga lepo zaokroži.

Jezik: slovenski
Leto izida: 2018
Število strani: 192
ISBN/EAN: 9789619445822
Mere izdelka vxš: 23 x 18
Vezava: Trda
Datum Izida: 01.10.2018
Založba: Vida D.O.O. Ljubljana
Prevajalec: Greta Osredkar

Bralna pokušina

BRIGADEIROSI

Brazilci zmeraj opevajo svoje čokoladne kroglice in zdaj vemo, zakaj. S tremi osnovnimi sestavinami (sladkano kondenzirano mleko je ključno) in kozico lahko scopramo nekaj nepopisno bogatega, dekadentnega in raznolikega. Mi smo jih povaljali v čokoladne mrvice, vi pa lahko svoje povaljate v zdrobljenih piškotih … ali nasekljanih čokoladnih bombonih … ali v tortnih drobtinah …

ZA 12 KROGLIC
Sestavine:
2 žlici masla, pa še malo za namastitev krožnika
400 g sladkanega kondenziranega mleka
40 g kakava v prahu čokoladne mrvice

Postopek:
V kozici na srednji vročini stopimo maslo in dodamo sladkano kondenzirano mleko. Dodamo kakav in med stalnim mešanjem kuhamo še 10 do 15 minut, dokler zmes ne postane zelo gosta, se prične sprijemati in odstopati od sten kozice. Zmes je nared takrat, ko skoznjo v kozici čez sredino potegnemo s kuhalnico in potrebuje nekaj sekund, da se spet zlije nazaj. Zlijemo jo na namaščen plitev krožnik in postavimo v hladilnik za 2 uri.

Ko se strdi, si roke namažemo z maslom in od zmesi odščipnemo za oreh velik kos, ki ga posvaljkamo v kroglico. Dobiti bi morali približno 12 kroglic, ki jih še povaljamo v čokoladnih mrvicah.

Tasty slastno & strastno