Kam si šla, Bernadette (mehka vezava)

19.90

Izvirna in mojstrsko speljana zgodba se razvije v pronicljivo in duhovito podobo razvitega sveta, ki včasih zabrede v absurd.

Navihano in tenkočutno branje nas nasmeji in razjoče, hkrati pa nam pokaže, kako večplastni so medčloveški odnosi, predvsem pa izpostavi nenavadno, a ljubečo vez med materjo in hčerko.

Kategorija:

Opis

Maria Semple
Kam si šla, Bernadette

roman 

prevedel Jaka Andrej Vojevec

Vida, 2019

376 strani

ISBN 978-961-94458-7-7 (trda vezava); 34,90 Eur
ISBN 978-961-94458-8-4 (mehka vezava);  19,90 Eur

 

Ganljiva, inteligentna in napeta zgodba. Najbolj zabaven roman, ki sem ga prebral v zadnjem času.

– John Green

Noro sem užival, ko sem hlastal skozi to knjigo.

– Jonathan Franzen

 

Zgodbo o skrivnostnem izginotju mame Bernadette, ki odide neznano kam tik pred družinskim potovanjem na Antarktiko, pripoveduje petnajstletna hčerka Bee. Iz dopisovanja po elektronski pošti, sporočil, uradnih dokumentov in poročil zloži sestavljanko, ki zaplete in razplete to nenavadno zgodbo. Kajti tudi Beejina družina  je nenavadna: oče je tehnološki guru pri Microsoftu, mama nadarjena arhitektka, ki se je popolnoma odmaknila od družbe, Bee pa uspešna učenka na zelo napredni šoli …

 

Pisateljica Maria Semple živi z družino  v Seattlu. Otroštvo je z bohemskimi starši preživela na popotovanju po Evropi, pozneje se je družina preselila v Los Angeles, saj je oče napisal scenarij za pilotsko epizodo Batmana.  Maria je piska številnih scenarijev, med drugim za nanizanke Beverly Hills 90210, Ellen in Saturday Night Live.

Kam si šla, Bernadette je njen drugi roman, ki je bil proglašen za eno najboljših knjig leta in je dobro leto vztrajal na lestvici uspešnic New York Timesa. Knjiga je svetovna uspešnica, prevedena v več kot 30 jezikov, po njej pa je režiser Richard Linklater posnel tudi film s Cate Blanchett v naslovni vlogi, ki prihaja na velika platna to poletje.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.