Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

James Nestor: Dihaj

James Nestor

DIHAJ: NOVA ZNANOST IZGUBLJENE UMETNOSTI

Nič nima tako velikega vpliva na naše zdravje kot dihanje. Z napačnim dihanjem škodite svojemu zdravju, ne glede na to, kako mladi ali stari ste, koliko telovadite ali kako zdravo jeste.

 

34,90 

Zapri usta. Dihaj manj. Zadrži dih. Dihaj počasi, saj je počasno dihanje - molitev. Celotni video: https://365.rtvslo.si/arhiv/zvezdana/174816016

Zvezdana Mlakar (voditeljica oddaje Zvezdana)

Dihaj je zanimiva knjiga, tudi v smislu, da z drugačnega zornega kota govori o stvareh, ki jih čisto vsi počnemo, a se tega ne zavedamo. Kako dihamo ima ogromen vpliv na naše življenje, ne samo na vsakodnevno zdravje, temveč tudi na dolžino življenja.

Mimi Inhof (Ljubljana info)

Tema pravilnega, naravnega dihanja (ki so ji v preteklosti posvečali veliko več pozornosti) v zadnjih letih pronica tudi k nam, saj smo o dihanju že dobili nekaj prevodnih knjig (denimo Dober dih). Resničen preboj na tem področju pa je lansko leto doživela knjiga Dihaj, ki jo je napisal ameriški raziskovalni novinar James Nestor. /.../ Potoval je po vsem svetu, svoja dognanja, kako je razvoj človeške civilizacije vplival na naše sedanje dihanje, s tem pa tudi naše življenje, ter kako lastno dihanje obrniti v svojo korist, pa je v knjigi Dihaj opisal tako metodično, da boste dihanju v prihodnje gotovo posvetili veliko več (zavestne) pozornosti.

Samo Rugelj (Bukla 159)

Zdravo dihanje je tisto, ko ga skoraj ne opazimo. Dejansko postanemo umirjeni, a to ni placebo efekt, telo se umiri. Celotni intervju: https://mariborinfo.com/novica/intervjuji/kako-dihamo-ima-ogromen-vpliv-na-nase-zivljenje-ne-samo-na-vsakodnevno-zdravje

James Nestor v intervjuju za Maribor info

Opis

 

Ljudje običajno vdihnemo približno 25.000-krat na dan – brez premisleka. Pandemija covida-19, ki je v preteklih letih ohromil naše življenje, pa je v središče pozornosti postavila ravno bolezni dihal in se posvetila našim vdihom, ki se nam pogosto zdijo nekaj popolnoma samoumevnega.

Raziskovalni novinar in avtor priročnika Dihaj James Nestor se je za tehnike dihanja in celotni dihalni sistem začel zanimati že pred nekaj leti, ko mu je zdravnik priporočil, da se udeleži tečaja dihanja, s katerim si bo olajšal večkrat ponavljajoča se pljučnico in bronhitis.

Da bi spoznal načine, kako pravilno dihati, je Nestor prepotoval svet. Odgovor na vprašanje, kako izboljšati dihanje, je iskal v pariških katakombah, v številnih pulmoloških in ortodontskih laboratorijih ter pri praktikih starodavnih dihalnih praks.
Desetletja raziskovanja in tisoče predihanih ur je strnil v to informativno, poglobljeno in dostopno napisano knjigo, ki je bila po mnenju urednikov portala Amazon najboljša poljudnoznanstvena knjiga leta 2020.

 

Dodatne informacije

Prevod dela: Katja Jenčič
Jezik: slovenski
Število strani: 352
ISBN: 978-961-95257-2-2
Format: 150 mm x 230 mm
Vezava: mehka vezava z zavihki
Leto izida: 2021

Bralna pokušina

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

041 371 777
edit@zalozbavida.si
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Ajda ustvarja in piše pod imenom @ajda_naklada.

Je specialna in rehabilitacijska pedagoginja. Zaradi narave svojega dela najraje predstavlja otroške knjige in dejavnosti po branju, ki so povezane z njimi.