Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Ferzan Özpetek: Kot dih

Ferzan Özpetek

KOT DIH

Čustveni triler o dveh sestrah, razpet med Rimom in Carigradom. Sedanjost se meša s preteklostjo in pripoveduje o moči življenja, ki nas sili v odločitve, iz katerih se nikoli ne vrnemo.

 

24,90 

Kategoriji: , Oznaka:

Zgodba ni običajen triler, v katerem bi lovili morilca, se ukvarjali s hudimi zločini in skrivnostnimi dogodki. Je izredno lepo napisana zgodba o življenjih različnih ljudi, ki skrivajo vsak svoje skrivnosti in temne plati svoje osebnosti. Izredno zanimivo je prepletanje zgodbe iz sedanjosti in zgodbe, ki jo izvemo iz pisem. Pripoved o življenju v Carigradu me v nekaterih pogledih spominja na zgodbo Evelyn Hugo, saj pripoveduje glamurozno zgodbo fatalne ženske iz drugačnih časov in krajev. Zgodba bo zagotovo všeč vsem, ki imate radi Orient, opise Turških krajev in običajev. Poleg tega nam zgodba daje ogromno priložnosti za razmislek o lastnih občutkih, zvestobi, o tem kako dobro poznamo ljudi okrog sebe, nenazadnje tudi same sebe in svoje meje. Daje nam razmislek o krivdi in odgovornosti. O rešitvi in pahnjenosti v nove brezizhodne situacije. Predvsem pa o zaupanju v ljudi, ki so nam najbližje. Kratka knjižica, ki bo na vas zagotovo naredila vtis.

Ajda Lalić (Ajda naklada, 4. 12. 2021)

Poznamo človeka, s katerim živimo in si delimo dobro in slabo? V ozadju gre samo za ljubezen, ki je ne moremo izsiliti. Smo pa v imenu ljubezni pripravljeni storiti marsikatero norost. Ampak tudi če se petdeset let ne vidimo, tudi če nikoli ne spregovorimo, je ljubezen, če je, tako trdna, da je ne more razdreti prav nihče. Če je to drugim prav ali ne. Čustveno napeta zgodba, ki nas popelje skozi življenja nekaj ljudi. Še enkrat se izkaže, da nič ni tako, kot se zdi na prvi pogled.

Nina Jamar (Občinska knjižnica Jesenice)

Opis

Na čisto običajno nedeljsko dopoldne se mlad par, Sergio in Giovanna, pripravlja na prijetno kosilo v krogu prijateljev. Stvari se zapletejo, ko sredi običajnega popoldnega nekdo potrka in se pred vrati pojavi neznanka, starejša gospa, ki trdi, da je pred mnogimi leti živela v njunem stanovanju. Njen pogled izgubljeno tava naokoli, kot da bi nekoga iskala, zato jo povabita noter.

Ime ji je Elsa Corti. V torbi, ki jo stiska k prsim, skriva sveženj starih pisem iz Carigrada, ki jih je petdeset let pisala svoji odtujeni sestri, vendar do nje niso nikoli prispeli. Njena pojava v vseh vzbudi veliko zanimanja, zato z zanimanjem prisluhnejo njeni življenjski zgodbi, ki je polna anekdot o pustolovskem življenju in nostalgičnih izpovedmi, ki razkrijejo strašno skrivnost, zaradi katere je zbežala iz Rima … Na videz nepomembna preteklost ponovno vdre v sedanjost in razburka monotono življenje Sergia, Giovanne in njunih prijateljev.

Razburljivi triler, ki vas bo začaral in zapeljal po poti Orient expressa od Rima do Carigrada …

Dodatne informacije

Prevod: Jerca Kos
Jezik: slovenski
Število strani: 152
ISBN: 978-961-95257-8-4
Format: 150 mm x 210 mm
Vezava: mehka
Leto izida: 2021

Bralna pokušina

041 371 777
edit@zalozbavida.si
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Ajda ustvarja in piše pod imenom @ajda_naklada.

Je specialna in rehabilitacijska pedagoginja. Zaradi narave svojega dela najraje predstavlja otroške knjige in dejavnosti po branju, ki so povezane z njimi.