Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Image Alt

Mariana Leky

+ + + + +
L M
Avtor:

Mariana Leky

L M

Mariana Leky (1973) je kot otrok počitnice preživljala v majhni vasi v Westerwaldu, okolju, ki je pogosto prizorišče njenih romanov. Izučila se je za knjigarko, potem pa je študirala germanistiko, kulturologijo, ustvarjalno pisanje in kulturno novinarstvo. Danes živi v Berlinu s pisateljem Tilmanom Rammstedtom, s katerim ima sina.

Že med študijem je s svojimi kratkimi zgodbami osvojila številne nagrade na tekmovanjih kreativnega pisanja (Allegra-Wettbewerb, Niedersächsische Literaturwettbewerb Junge Literatur).

Leta 2001 je napisala zbirko kratkih zgodb Liebesperlen mit Erzählungen . Leta 2010 je izdala roman Die Herrenausstatterin, štiri leta kasneje pa roman Erste Hilfe. Takrat je izšla tudi zbirka kratkih zgodb Bis der Arzt kommt.

Leta 2017 je izdala roman Selma je sanjala o Okapiju (Was man von hier aus sehen kann). Ta je dolge tedne vztrajal na lestvici uspešnic revije Spiegel, nemški knjigarnarji pa so ga razglasili za najboljšo knjigo leta. Zaradi izjemne priljubljenosti pri bralcih in kritikih se je roman večkrat ponatisnil in prestopil meje rodne dežele. Preveden je v 14 jezikov.

 

Galerija:

Knjige iz iste kategorije:

19,90 34,90 
19,90 
19,90 34,90 
21,90 
27,90 
Prijavite se na e-novice!

S klikom na gumb Pošlji dovoljujete, da vas obveščamo o novicah in dogodkih ter izrecno soglašate z obdelavo osebnih podatkov za namen pošiljanja novic.

S prijavo soglašate, da ste seznanjeni s Pogoji zasebnosti in specifičnimi nameni uporabe.

Napišite komentar / oceno.

041 371 777
edit@zalozbavida.si
Brezplačna poštnina pri naročilu nad 45€

Ajda ustvarja in piše pod imenom @ajda_naklada.

Je specialna in rehabilitacijska pedagoginja. Zaradi narave svojega dela najraje predstavlja otroške knjige in dejavnosti po branju, ki so povezane z njimi.