Posladek na dan odžene slabo voljo stran

Glavno vodilo nove kuharice je misel, da hrana tekne veliko bolje, če jo uživamo v prijetni družbi družine ali prijateljev. Tokrat so recepti še boljši in predvsem slajši. Ste pripravljeni, da se iz začetnika prelevite v slaščičarskega mojstra?

V knjigi Tasty sladice, drugi uradni kuharici zaščitene blagovne znamke Tasty, ki še vedno pridobiva na svoji popularnosti, so zbrani zabavni, preprosti in hitri recepti za najokusnejše sladice, kar ste jih kdaj poskusili. Če je prva knjiga dala poudarek klasičnim jedem, so recepti v drugi knjigi prilagojeni vsem sladkosnedom. Krepčilnega pomena dobre sladice ne moremo zanemariti!

Od začetka do konca knjige Tasty sladice boste našli ogromno trikov in nasvetov, kako shranjevati začimbe, izboljšati recept za najmehkejše piškote in speči najboljšo čokoladno sirčkovo torto.

V življenju obstajajo tri skrivnosti: treba je dobro jesti, preprosto živeti in se veliko smejati.

Pri Tastyju to ves čas upoštevajo, zato je prvo poglavje pravi raj za čokoholike z recepti, kot so ultimativna čokoladna torta brez moke, mala črna obleka med tortami, ki bo navdušila tudi neglutenske jedce, ali pa blatna pita iz Mississippija, ki bo s kremastim rjavčkom in hrustljavim čokoladno-piškotnim dnom marsikomu rešila dan. Se komu že cedijo sline?

Sledi poglavje za vse, ki obožujejo hrustljave in krhke sladice. Začne se z medenim karamelnim satovjem in stopnjuje do mehkih tablic z marmelado in koruznim drobljencem, ki se kar topijo v ustih. Tudi cimetovi piškoti bodo spodbudili brbončice in priklicali spomin na hladnejše dni. Naslednje poglavje prinaša izboljšane recepte že poznanih sladic, kot so nežni matchini makroni, zaradi katerih bomo kmalu obvladali dresirno vrečko, ali maslene rezine z jajčnim likerjem, ki nam je ostal še od novega leta in nismo vedeli, kako naj ga porabimo. Za vse ljubitelje kokosa pa bo idealna mehka štruca s kokosom, limeto in malinami, ki se ji ne bodo mogli upreti, dokler ne bodo pojedli zadnje drobtinice.

Vsej čokoladi pa mora slediti tudi nekaj sadnega in kremnega. Lahko pripravite pito na tisoč načinov, vsak mesec z drugim polnilom, in se v vročih dneh razvajate s pomarančnim zamrznjenčki, ki vas bodo prijetno ohladili. Ko pa želite nekaj več, nekaj ultimativnega,  pripravite mehke in začinjene z breskvami polnjene krofke, ki bodo hitro potolažili vsakega. Če pa se na obisk napovejo gostje, vzemite bel kruh in specite vaniljevo-rabarbarino poletno zloženko, ki bo očarala še tako izbirčnega gosta. Za tradicionalne sladokusce imamo pripravljen recept za najboljšo sirčkovo torto, nemogoč tiramisujev narastek, s katerim ne boste mogli zgrešiti, ali torto šahovnico, ki na praznovanju rojstnega dneva ne sme manjkati. Nismo pozabili niti na vegane z nekaj prav norimi recepti, kot je dekadentna korenčkova torta brez mleka ali torta s tremi vrstami rastlinskega mleka in kokosovo mlečno marmelado. Mmmm … Kdo se lahko upre vsemu temu?!