Tasty slastno & strastno

Spletni fenomen KONČNO v knjigi!

V prvi knjigi Tasty, Slastno & strastno, edini uradni kuharici zaščitene blagovne znamke Tasty, je zbrano vse tisto, kar je nas in vas najbolj navdušilo in zagrabilo.

Začne se s hrano, ki je kot nalašč za zabave in nahrani lačno občinstvo, recimo mac’n cheese, ki ga pretvorimo v ocvrte palčke (ja, nam je vse jasno), ali pa sirasta pomaka z jalapeñosi, ki se ji ni moč upreti, pa morda krompirjevi vulkančki, ki bi lahko zmagali na kiparskem natečaju.

Kaj sledi? Krepko poglavje, ki se prične z burgerčki in to na štiri načine, da so res vsi srečni in piščanec, pečen na pločevinki piva, ki je verjetno naš največji kulinaričen, pa verjetno tudi zgodovinski, dosežek. Mehiški tacosi te bodo morda spodbudili, da si odpreš svojo lastno stojnico z mehiško hrano.

S trendi ni sicer nič narobe, vendar morajo biti okusni – in naši so: cheesecake s hrustljavimi kosmiči je pač dober, ne glede na letni čas, emoji ocvrtki so pa luštkani za požret. In na koncu boste našli naše poglavje z bombicami in obroči, kjer je vse okroglo, pa naj je nadevano ali posvaljkano, tako da se knjiga lepo zaokroži.

Same slastne reči!

Recept iz knjige

BRIGADEIROSI

Brazilci zmeraj opevajo svoje čokoladne kroglice in zdaj vemo, zakaj. S tremi osnovnimi sestavinami (sladkano kondenzirano mleko je ključno) in kozico lahko scopramo nekaj nepopisno bogatega, dekadentnega in raznolikega. Mi smo jih povaljali v čokoladne mrvice, vi pa lahko svoje povaljate v zdrobljenih piškotih … ali nasekljanih čokoladnih bombonih … ali v tortnih drobtinah …

ZA 12 KROGLIC

Sestavine:

2 žlici masla, pa še malo za namastitev krožnika
400 g sladkanega kondenziranega mleka
40 g kakava v prahu čokoladne mrvice

Postopek:

  1. V kozici na srednji vročini stopimo maslo in dodamo sladkano kondenzirano mleko. Dodamo kakav in med stalnim mešanjem kuhamo še 10 do 15 minut, dokler zmes ne postane zelo gosta, se prične sprijemati in odstopati od sten kozice. Zmes je nared takrat, ko skoznjo v kozici čez sredino potegnemo s kuhalnico in potrebuje nekaj sekund, da se spet zlije nazaj. Zlijemo jo na namaščen plitev krožnik in postavimo v hladilnik za 2 uri.
  2. Ko se strdi, si roke namažemo z maslom in od zmesi odščipnemo za oreh velik kos, ki ga posvaljkamo v kroglico. Dobiti bi morali približno 12 kroglic, ki jih še povaljamo v čokoladnih mrvicah.


Brigadeirosi